Argo [2012]

"- This is the best bad plan we have, sir."
 
Välgjord och otroligt spännande film om hur USA och Kanada ska frita 6 amerikaner från Iran, under revolttiden 1980, med Ben Affleck som både huvudrollsinnehavare och regissör. Se den, rekommenderar den starkt! Biopremiär nu i helgen i Sverige.

Around the World in 80 Days [2004]

"This is what happens when you leave home. You meet... people."
 
Phileas Fogg (Steve Coogan) är en uppfinnare som gör vad som helst för att få visa sina uppfinningar för The Royal Academy, men utan framgång. När han får chansen att vinna akademins presidentplats om han lyckas resa jorden runt på 80 dagar tar han sig an utmaningen. Med sig på sitt äventyr har han 'Passeportout' (Jackie Chan) som gör vad som krävs för att åka till Kina och Monique, som är trött på livet i Paris och vill se sig om i världen. Härlig äventyrskomedi med många roliga scener. Andra kända skådespelare i filmen är Arnold Schwarzenegger, Maggie Q, Rob Schneider, Luke Wilson, Owen Wilson, John Cleese och Jim Broadbent!
 

Ted [2012]

Now if there's one thing you can be sure of, it's that nothing is more powerful than a young boy's wish. Except an Apache helicopter. An Apache helicopter has machine guns AND missiles. It is an unbelievably impressive complement of weaponry, an absolute death machine.
 
En liten pojke utan vänner får en teddybjörn i juklapp när han fyller åtta år. Han önskar innerligt att teddybjörnen kunde få bli hans bästa vän, och ett mirakel sker då björnen börjar prata. Så börjar berättelsen om John Benett (Mark Wahlberg) och hans teddybjörn Ted (röst: Seth Macfarlane). Riktigt underhållande rulle från Family Guy-skaparen!
 

The Watch [2012]

Lock and load, bitches! Anything from outer space, kill it!
 
Evan (Ben Stiller) är butikschef på Costco. En natt mördas nattvakten, och Evan vill därefter starta en grannpatrull, för att ta reda på vad som hände nattvakten. Tillsammans med Bob (Vince Vaughn), Franklin (Jonah Hill) och Jamarcus (Richard Ayoade) försöker de leta rätt på mördaren. Vad de inte räknat med är att mördaren är en alien. Lätt komedi, med fyra roliga och bra skådespelare.

Johan Falk

Sveriges just nu bästa och mest spännande kriminalserie är självklart Johan Falk-filmerna. Den senaste säsongen filmer var riktigt bra, rekommenderar de verkligen! Speciellt de tre första filmerna om Johan Falks bakgrund innan han började arbeta på GSI (och de två sista filmerna i säsong 2 som jag såg nu i veckan, riktigt spännande!).
Första filmerna
Säsong 1
Säsong 2

A Night at the Roxbury [1998]

"And I was like: Emiiiliiioo!"
 
Steve (Will Ferrell) och Doug (Chris Kattan) är två bröder som brinner för discolivet men har en tendens att inte få komma in på det stället de verkligen vill komma in till - The Roxbury. En kväll när de av misstag blir påkörda av Richard Grieco frågar han om han kan göra något för dem, och han tar självklart med dem till dit. Bästa discofilmen som finns! Will Ferrell är så pinsamt dum, fantastiskt.
 

V for Vendetta [2005]

"Remember, remember, the fifth of november..."
 
Utspelad i en nära framtid får vi följa en maskerad frihetskämpe (Hugo Weaving), V, som vill förändra den fascistiska värld de lever i. Evey (Natalie Portman) blir indragen i Vs planer, och har svårt att avgöra om han är god eller ond.

Varg Veum

Riktigt bra norsk serie om en privatdetektiv som tar lagen i egna händer. Mycket välgjorda och spännande filmer!